Kabelarbejde & kabelnedgravning

Wecon har fingrene helt nede i jorden. Vi er med helt fra starten, når det forberedende arbejde skal foretages.

Kabelarbejde skal som regel forberedes. Det handler eksempelvis om opgravning, anlægsopgaver, træk eller blæsning af kabler. Vi er klar til at hjælpe med rådgivning, planlægning og projektledelse af alt kabelarbejde. Uanset hvilken type kabelarbejde, der er tale om, så kan vi hjælpe.

Vi arbejder blandt andre med følgende kabler:

Patchkabel

Det mest kendte er nok patchkabel. Det er også kendt som netværkskabel og internetkabel. Patchkabler bruges meget på små og store kontorer, fordi de er velegnede til almindelig netværksbrug. Man bruger patchkablet til at forbinde switch med routere i netværk, og nogle gange tillige til forbinde computere uden et hotspot, som en router. Patchkabler bør behandles mere varsomt end almindelige strømførende kabler. De er væsentligt mere skrøbelige, da de er udstyret med otte ledere, og ikke tre ledere som i strømkabler.

PDS-kabel

PDS-kabler med fordel også bruges til netværk i travle kontormiljøer. De er produceret en smule anerledes, idet lederne er snoet om hinanden, for at mindske elektromagnetisk forstyrrelse, da ubeskyttede kabler kan forstyrre hinanden, hvis de ligger tæt op af andre kabler.

Lyslederkabel

Et lyslederkabel eller optisk fiber er lavet i glas eller plastik. Det bruges primært i telekommunikation, da overførselshastigheden på lyslederkablet er lynhurtig – og det optiske tab meget lavt. Lyslederkabler bruges også i lydsystemer. Lyslederkabler overfører data ved hjælp af lysledere, og derfor er denne type kabel lidt mere skrøbeligt end almindelige kabler og skal behandles med stor omhu.

Søkabel

Et søkabel er et meget omfattende kabel, som både kan levere internet, telefon, dataoverførsel og strøm. I søkabler bruges oftest fiberteknik, da det har en høj hastighed og lav tabsevne. Søkabler ligger på havbunden, og de bruges både til at forbinde lande med kabel, men også til at føre telekommunikation eller strøm ud til vindmøller og andre stationer ude i vandet. Det første søkabel, der var fremstillet af kobber, blev installeret mellem England og Frankrig i 1850. Siden da er der blevet brugt søkabler over hele verden, og de optiske kabler er siden hen blevet implementeret overalt. Et moderne søkabel har en-to lysledere, som blandt andet både kan styre en vindmølle og sende væsentlig data tilbage til fastlandet.

Kabel fra Lemo

Til store opgaver, der indeholder audio/video-løsninger, anvender vi primært kabler fra Lemo. Denne producent er førende indenfor sit felt, og udvikler blandt andet kabler, som leder både strøm, video, audio og data vha. den seneste teknologi. Kablerne fra Lemo bruges blandt andre af SONY og i DR Byen, hvor lyd og lys skal være af højeste standard.
Lemo har forsynet sine kabler med en særlig låsemekanisme, der udelukker risikoen for afbrydelse ved vibrationer, stød eller træk i kablet. Denne mekanisme øger ikke kun driftsikkerheden, men også brugervenligheden ved hurtig opsætning af systemer.